От новата академична в Медицински университет – Пловдив ще се

...
От новата академична в Медицински университет – Пловдив ще се
Коментари Харесай

В Медицинския университет в Пловдив ще се изучават нови магистърски и докторски програми

От новата академична в Медицински университет – Пловдив ще се учат девет нови мултидисциплинарни докторски и магистърски стратегии. Те са основани, тъй че да отговорят на търсенето на пазара на труда. Това оповестиха от висшето учебно заведение. Обучението по тях ще се реализира взаимно с още осем просветителни и научни институции от страната и 6 университета от чужбина.

Учебните проекти и стратегии на новите специалности са създадени и се осъществят в границите на план ОМНИА, финансиран по процедура „ Модернизация на висшите учебни заведения “ на Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “. Сред партньорските институти са Медицинските университети в София и Плевен, Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски “, Университетът по хранителни технологии, Национална спортна академия „ Васил Левски “, Тракийският университет – Стара Загора, Националният център по заразни и паразитни заболявания, Институтът по молекулярна биология на Българска академия на науките. Асоциирани сътрудници от чужбина са институти в Гърция, Франция и Италия.
 
Магистърската стратегия „ Медицинска микробиология и лабораторна имунология за медико-диагностични лаборатории ” е интердисциплинарна и е предопределена да отговори на възходящите потребности от експерти в региона на лабораторната диагностика на заразните болести и имуномедиираните заболявания. Магистърската стратегия „ Спортна физиология, спортна кардиология и спортна травматология “ има за цел да приготви лекари за присъединяване в екипите, обезпечаващи спортни надпревари и мероприятия, в професионални и аматьорски спортни клубове.

Останалите нови магистърски стратегии са „ Диететика “, „ Иновативни медикаменти “, „ Иновации и предприемачество във фармацевтичния бизнес ” и „ Биостатистика “. 
 
Докторските стратегии „ Гериатрична медицина ” и „ Палиативна медицина ” са фокусирани надлежно върху бързото стареене на обществото и смъртни случаи от заболявания, които предизвикват съществени премеждия. Докторска стратегия „ Медицина, логика на психиката и религия “ ще приготвя специалисти, които да поставят цялостна, холистична грижа за пациентите и техните фамилии, както и да употребяват актуалните благоприятни условия на телеобразованието, електронната просвета и телемедицината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР