От неглижиране до паника - това е причината за заразяването

...
От неглижиране до паника - това е причината за заразяването
Коментари Харесай

От неглижиране до паника – причините за заразата в България


От неглижиране до суматоха - това е повода за заразяването в България, разяснява пред Българска национална телевизия проф. доктор Тодор Кантарджиев. Той изясни, че в страната ни е признато да има 14 дни карантина, само че първите признаци се появяват до седмица. Затова бе безапелационен, че всеки с хрема, в случай че кихне, в случай че има гърлобол или температура, би трябвало незабавно да се изследва, да бъде обособен и да му се направи PCR тест.

Системата в този момент е десетки или стотици пъти по - готова, в сравнение с първоначално, счита шефът на Националния център по заразни и паразитни болестиказа проф. Кантарджиев и съобщи, че всичко е с помощта на усилената работа и добави: " Каквото можахме, направихме. Сега към този момент Господ да ни оказва помощ ".

В идващите дни ще достигнем пика на пандемията, счита Кантарджиев.

Страната ни досега стои доста добре, добави той. Виждаме какво се прави в прилежащите страни, виждаме какво се прави в европейските страни, регистрира той. У нас ограниченията не били крути, само че навременни.

Притеснението е, че огромното пътешестване по Великден може да обърне наклонността. Затова сме нащрек, акцентира той.

Вярна е тезата, че инфектираните у нас са повече от оповестените данни, само че в това нямало нищо ужасно, съгласно проф. Кантарджиев. Голяма част от болните не демонстрират никакви признаци, акцентира той. При тези пациенти мъчно се улавя вирусът при проби.

Кантарджиев уточни, че антителата при преболедували не подсигуряват, че няма да има наново преболедуване. Открити антитела не значат, че човек не е изкарал различен ковид, а не тъкмо Covid-19. Кантарджиев е уверен, че в случай че се сътвори ваксина, ще бъдем по-отговорни и ще се имунизираме всяка година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР