От най-високата точка на сградата на Община Пловдив ще прозвучи

...
От най-високата точка на сградата на Община Пловдив ще прозвучи
Коментари Харесай

„На многая лета“ ще озвучи площада пред общината за годишнината от рождението на Борис Христов


От най-високата точка на постройката на Община Пловдив ще прозвучи запис на църковното песнопение „ На многая лета “ в осъществяване на световноизвестния оперен артист Борис Христов (1914-1993). Това ще се случи тъкмо в 12:00 часа на 18 май, а мотивът е 109-ата годишнина от рождението на именития българин, роден в Пловдив. Инициативата е на Сдружение с нестопанска цел „ Бизнесът за Пловдив “, Съвет по туризъм, Дом за пловдивската опера, Държавна опера Пловдив.

Тя е подкрепена от кмета Здравко Димитров, който показа и повече за концепцията: „ В памет на огромното име и глас сме подготвили стратегия, с която родният му Пловдив и ние пловдивчани ще му засвидетелстваме безконечна благодарност. Записът, който ще чуем е изработен от Българското национално радио и е с дълготрайност 2.28 минути “.

В програмата по честването се планува от 13 часа на ул. „ Велико Търново “ № 47 пред къщата, в която се е родил Борис Христов, да бъдат поднесени венци и цветя пред барелефа му, след което ще прозвучи „ На многая лета " в осъществяване на оперния артист Ивайло Михайлов. Официално слово ще произнесе ректорът на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „ Проф. Асен Диамандиев – Пловдив “ проф. доктор Тони Шекерджиева-Новак.

Всеки ден тъкмо в 12:00 ч. пловдивчани и гостите на града ще чуват празничния благослов и знак на православната религия по целия свят. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР