“От най-красив град за живеене се превърна в град, в

...
“От най-красив град за живеене се превърна в град, в
Коментари Харесай

“Възраждане” поискаха незабавна оставка на варненския кмет Портних

“От най-красив град за живеене се трансформира в град, в който е рисково да се движиш, с цел да не се удавиш, да те затрупа насип или да падне таван на подлез на главата ти. За всичко това виновност носи кметът на Варна и ние настояваме неотложно да си подаде оставката. Най-голяма виновност за повредите има кметът на община Варна, който в продължение на 10 години не се е заинтересувал от това този проблем да бъде отхвърлен вечно ”, това обявиха общински съветници от варненската организация на “Възраждане ”.

Те изпратиха публична позиция до медиите, в която се споделя, че за тях са известни положителните връзки на кмета Иван Портних с предходното управление на ВиК - Варна. Съветници от партията пуснаха и клип във Facebook, в който вършат обход на мястото на голямата водна повреда от нощес. Те акцентират, че съгласно тях единствено случайността е причина за няма жертви.



На същото място - през месец юли 2012 година е имало сходна повреда и за малко не се е стигнало до жертви на пасажери в градския превоз. В началото и в края на 2017 година още веднъж са станали повреди точно на този тръбопровод в същия сектор, напомнят от “Възраждане ”.



Аварията провокира по-рано през днешния ден реакция и от друга партия - Българска социалистическа партия. Варненските социалисти обаче не слагат непосредствено искане за оставката на Портних.

“Вчера хиляди жители на Варна още веднъж бяха наранени от тежка повреда, провокирана от скъсания магистрален тръбопровод в региона на кв. „ Бриз “. Истински потоп, свлечени кални маси и трошляк затвориха бул. „ Левски “ след стадион „ Варна “, направиха невероятно прекосяването през подлезите и сътвориха непосредствена заплаха за живота и здравето на хората, които се оказаха на това място. По този мотив Горско стопанство на Българска социалистическа партия – Варна припомня, че това е четвърта повреда в региона ”, се споделя в позицията на социалистите. Макар те към този момент да не желаят публично оставката на варненския кмет, допустимо е това да стане на следващия ден пред медиите, които Градския съвет на Българска социалистическа партия привиква на конференция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР