От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България упрекват здравния

...
От Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България упрекват здравния
Коментари Харесай

Личните лекари се чудят на коя линия са

От Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България укоряват здравния министър Кирил Ананиев в обидно отношение и вменяване на безнаказаност.

Те показват, че в писмото си Ананиев ги упреква и търси подпомагане, тъй като те не извършват действия, които той със заповедите си изрично им е забранил, а точно - обзор и оценка на здравословното положение на съмнителни за COVID-19 пациенти и пробонабирането.

Отношението към общопрактикуващите лекари от страна на всички институции изрично не е като към лекари от " първа линия ", недоволстват те.

От Сдружението акцентират, че за работата си по време на зараза, персоналните лекари са си обезпечили нужните персонални защитни средства и дезинфектанти със лични средства.

Те разясняват, че макар че се стараят да съветват по телефона пациенти с недоволства, съмнителни за COVID-19, персоналните лекари няма по какъв начин да избегнат срещата с част от такива пациенти. По тази причина те настояват Ананиев да отговори ясно на въпроса общопрактикуващите лекари първа линия ли са или не.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР