От Националния институт по метеорология и хидрология са отправили отворено

...
От Националния институт по метеорология и хидрология са отправили отворено
Коментари Харесай

Таня Маринова: По-добре е НИМХ да бъде към МОН, защото сме научна организация

От Националния институт по метеорология и хидрология са отправили отворено писмо до министър-председателя Кирил Петков, в което слагат въпроси, свързани с прехвърлянето на Национален институт по метеорология и хидрология от Министерството на образованието и науката към Министерството на околната среда и водите. От института недоумяват за какво се постанова това пренасяне.

" За нас претекстовете по тази причина пренасяне са неразбираеми. Откакто напуснахме Българска академия на науките и преминахме към Министерството на образованието имаме извънредно положителни резултати. По-добре е Национален институт по метеорология и хидрология да бъде към МОН, тъй като сме научна организация ", разяснява в " Денят стартира " Таня Маринова, заместник-директор на Националния институт по метеорология и хидрология.

По думите ѝ, в случай че бъдат трансферирани към Министерство на околната среда и водите, ще имат проблем и няма да могат да работят по интернационалните планове.

" Ние от години имаме положителни взаимоотношения с Министерство на околната среда и водите и предоставяме всичко това, което ни разпорежда нормативната уредба. Общо 8 министерства и техни подразделения обслужваме. Да се обвързваме единствено с Министерство на околната среда и водите не е редно ", добави Таня Маринова.

Тя означи, че мястото на Национален институт по метеорология и хидрология е в просветителното министерство.

" Даже не знаем какво има намерение да направи държавното управление. Не съм сигурна, че отново ще бъдем поканени, само че за нас нищо не се загатва. Ние бихме желали да участваме в полемиката, тъй като по този метод се прецизира статутът на Национален институт по метеорология и хидрология ", сподели още Таня Маринова.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР