От НАСА предоставиха над 2000 изумителни със своята детайлност снимки

...
От НАСА предоставиха над 2000 изумителни със своята детайлност снимки
Коментари Харесай

Вижте най-уникалните снимки на Марс, направени от НАСА

От НАСА предоставиха над 2000 изумителни със своята подробност фотоси на Марс. Въпреки че второто име на Марс е Червената планета, фотографиите /виж галерията горе/ демонстрират по какъв начин обектът е съчетал и други впечатляващи нюанси, разнообразни от аленото.

Изображенията са заснемани в интервал от 10 години и са част от сполучливата задача HiRISE. Нейното продължение би трябвало да реализира спускаем уред Скиапарели, само че при кацането той се разруши.

Фотографиите са заснемани само с научна цел, само че откакто ги разгледали от близко, екипът на НАСА решил да ги направи обществени, с цел да може всеки да се увери в невероятната хубост на прилежащата до нас планета.

Снимките са на Кратера Ръсел, каналните на Марс, дюните и северния полюс, наименуван Колхар. Те демонстрират какви причудливи форми и цветове могат да се образуват по повърхността на Червената планета.

Програмата за снимане на Марс трябваше да продължи със спускаемия уред Скиапарели, само че малко откакто приближи планетата, сигналът от него беше изгубен. Близо час не се знаеше дали задачата е сполучлива или не, до момента в който не се откри, че апаратът се е разрушил.

При рухването си той е образувал дребен кратер на Червената планета с дълбочина от към 50 сантиметра.

Според експерти на Европейската галактическа организация най-вероятната причина за разбиването на галактическия уред Скиапарели е компютърен проблем.

Експерименталният модул беше спуснат на Марс на 19 октомври, с цел да бъдат тествани технологиите за роувъра, който ще бъде изпратен през 2020 година.

Освен фотоси апаратът трябваше да мери скоростта напразно, влажността, налягането и температурата при кацане на планетата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР