От началото на войната Русия е изстреляла повече от 4700

...
От началото на войната Русия е изстреляла повече от 4700
Коментари Харесай

Зеленски: Русия изстреля 4700 ракети срещу Украйна, спрете агресора!

От началото на войната Русия е изстреляла повече от 4700 ракети против Украйна.

" Днес е 270-ият ден от пълномащабната война. Русия е изстреляла повече от 4700 ракети против нас. Стотици от нашите градове са просто опожарени. Хиляди хора са убити. Стотици хиляди са депортирани наложително в Русия. Милиони хора са напуснали Украйна и са се отправили към други страни, с цел да избегнат войната ", съобщи президентът Володимир Зеленски в послание към участниците в интернационалната среща на франкофоните.

Той акцентира, че е належащо да се спре съветската експанзия.

" Винаги споделям следното: връщането на мира е допустимо! Но това е допустимо, когато всички по света схванат, че никой по света не заслужава нито един ден на гнет ", акцентира Зеленски.

Русия си е сложила за цел да унищожи енергийната система на Украйна и да остави хората без топлота и светлина през зимата. Руснаците безмилостно обстрелват украинските градове с ракети. Москва нанесе масирани ракетни удари на 10, 11, 17 и 31 октомври, както и на 11 и 15 ноември.

Само при последния случай руснаците изстреляха 96 ракети по Украйна. Освен това те използваха и ирански безпилотни самолети камикадзе.

В същото време представителят на командването на военновъздушните сили на Украйна Юрий Игнат означи, че съветските окупатори могат да нанесат нови масирани ракетни удари по Украйна когато и да е, само че има проблем с производството на нови ракети.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР