От началото на века темпът на спестяванията на домакинствата в

...
От началото на века темпът на спестяванията на домакинствата в
Коментари Харесай

Как се променят спестяванията и дълговете на домакинствата

От началото на века темпът на спестяванията на семействата в Европейския съюз е релативно непрекъснат - към 11-13%. В същото време в някои страни от общността има промени, свързани както с началото на рецесията и излизането от нея, по този начин и със характерни особености. Това демонстрират данните на Евростат.

Европейската статистическа работа оповестява, че през последната следена година по този индикатор - 2016, най-голям дял на спестявания от приходите вижда в Люксембург(20%), Германия(17%) и Франция(14%) и минимален в Кипър(-2%), Литва(0), Латвия(3%) и Полша(4%).

Евростат следи и съотношението дълг към доходи на семействата. Средно за Европейски Съюз през 2016 година той е 75%, като към 2010 година нараства до 98%. Във всички страни, за които има данни, дългът е по-висок през 2016 година по отношение на обстановката през 2000 година като се изключи Германия, където е противоположното.

В към половината страни от Европейски Съюз, съотношението е по-малко през 2016 година в сравнение с в интервала на разгара на рецесията. В половината страни, измежду които и България, съотношението е по-ниско през 2016 година спрямо интервала на рецесията. В България е 33%, 36% в Литва, 45% в Словения, 213% в Холандия, 242% - в Дания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР