От началото на следващата учебна година в ямболските училища и

...
От началото на следващата учебна година в ямболските училища и
Коментари Харесай

Записват украински деца в ямболските училища наесен

От началото на идната образователна година в ямболските учебни заведения и детски градини ще могат да бъдат записани украинските деца, чиито родители са подали заявки в Регионалното ръководство на образованието. До септември на децата ще бъде приключено и слагането на наложителните по българския имунизационен календар ваксини.


Родителите на седем украински деца, в начален и прогимназиален курс, са подали заявки децата им да бъдат записани в ямболски учебни заведения, заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието Стойко Стойков.

" Имаме комисия с хора, които приказват съветски и британски език, надлежно тези, които подават заявки, не знаят български да се оправят по- елементарно. Имаме опция и в детски градини и в Ямбол и цялата област да поемем деца и възпитаници ".  

Същевременно от Регионалната здравна ревизия увериха, че в границите на няколко месеца ще съумеят да слагат нужните имунизации. Д-р Радостина Калчева: 

" За два-три месеца могат да се наваксат, защото от някои от имунизациите е належащо да имат по три приема от имунизациите. Ние акцентираме на някои ваксини - против дифтерия, полиомиелит, морбили - това са предпочитаните ваксини ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР