От началото на следващата година движението на стари дизелови автомобили

...
От началото на следващата година движението на стари дизелови автомобили
Коментари Харесай

Брюксел въвежда забрана за движението на стари дизелови автомобили

От началото на идната година придвижването на остарели дизелови коли в Брюксел ще бъде неразрешено, оповестиха локални медии.

Забраната ще обхване дизеловите коли, създадени преди 1997 година. От 2019 година в града няма да могат да се движат дизелови коли, регистрирани преди 2006 година, както и бензинови, създадени преди 2001 година. Поетапното въвеждане на рестриктивните мерки ще продължи до 2025 година.

Отбелязва се, че мярката ще обхване и други градове в страната. Досега сходни ограничавания бяха въведени само в част от втория по величина белгийски град Антверпен.

Властите не разполагат с данни по какъв начин измененията се отразяват на качеството на въздуха. Проучване на публичното мнение демонстрира, че болшинството белгийци (87 на сто) не утвърждават новите забрани.

За разлика от Париж, Берлин, Лондон и Стокхолм, в Брюксел спазването на разпоредбите ще се следи с камери, а не с слагането на лепенки на колите, които дават отговор на условията. Нарушителите ще бъдат глобявани, в случай че бъдат засечени от камера да употребяват автомобил от забранителния лист.

От началото на тази година в Белгия публично спря продажбата на бензин А95 и вместо това по бензиностанциите се предлага гориво А95 Е10 с 10-процентно наличие на биоетанол. Целта на смяната е понижаване на количествата сяра, отделяни при работата на автомобилните мотори.

Медиите означават, че съгласно инструкция в Европейски Съюз до 2020 година най-малко 10 на 100 от силата, употребена от транспортните средства, би трябвало да бъде набавяна от възобновими източници. Това условие е обвързвано с опазването на природата, само че данните от Белгия демонстрират, че едвам към 30 на 100 от транспортните средства в страната се движат с бензин, а главната част употребяват дизел - най-мръсното от всеобщите горива, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР