От началото на септември Комисията за защита на потребителите започна

...
От началото на септември Комисията за защита на потребителите започна
Коментари Харесай

КЗП не е установила драстични нарушения при проверките за ученическите стоки

От началото на септември Комисията за отбрана на потребителите стартира инспекции в комерсиалната мрежа в страната и на електронните магазини, където се оферират артикули за учениците.
Пред БНР ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов заяви, че инспекциите до момента демонстрират, че пазарът е спокоен и няма фрапантни нарушавания.
„ Фокусираме се главно върху няколко групи артикули – дрехи и обувки за учениците, както и принадлежности и аксесоари за образователния развой. Ние следим за правилното поднасяне на информацията към потребителите. В това число обозначаване на цените, произхода на стоките, информация за техните основни характерности. По това време на годината има и разнообразни понижения и промоции на такива групи артикули – предложение на разнообразни артикули в комплект с концепцията, че сякаш по този начин биха излезли по-евтино. Фокусираме се да проследим дали е правилно, да няма илюзия в потребителите. Следим и коректността на информацията и предлагането на артикули и в онлайн пространството “.
Маргаритов уточни, че досега има няколко открити нарушавания и то не основни. Той сподели още, че най-малко до края на септември ще остане фокусът върху ученическите артикули и продукти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР