От началото на предизборната кампания до 13:00 часа днес са

...
От началото на предизборната кампания до 13:00 часа днес са
Коментари Харесай

Прокуратурата с информация за нарушения и престъпления, свързани с изборите

От началото на предизборната акция до 13:00 часа през днешния ден са формирани общо 719 преписки и 133 досъдебни производства , за нарушавания на политическите права на жителите по отношение на идния на 2 април избор за 49-то Народно заседание, сочат справките на прокуратурите от страната.

По Апелативни региони досъдебните производства, свързани с вота за народни представители , са разпределени, както следва: АП-София – 43; АП-Бургас – 29; АП-Пловдив – 18; АП-Варна – 28; АП-Велико Търново – 15. Привлечени в качеството на обвинени са 5 лица.

Във Върховна касационна прокуратура действа дежурното звено от прокурори и чиновници, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация. Граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, които са оповестени на интернет-страницата на Прокуратура на Република България.

Продължава да действа и Националното междуведомствено звено , което координира активността на Прокуратура на Република България и ДАНС за обезпечаване на бърза и съответна реакция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборния развой и законосъобразното осъществяване на парламентарните избори .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР