От началото на пълномащабната война на Руската федерация срещу Украйна,

...
От началото на пълномащабната война на Руската федерация срещу Украйна,
Коментари Харесай

Експерт обясни защо руската агентура в западните държави се активизира

От началото на пълномащабната война на Руската федерация против Украйна, която беше отприщена от незаконния режим на Путин, съветската шпионска мрежа в западните страни засилва работата си. Една от главните аргументи за засилената работа на съветските сътрудници беше политическата обстановка в западните страни, а точно президентските и парламентарните избори. Тарас Жовтенко, специалист по интернационална сигурност, съобщи това в ефира на телевизионния канал FREEДОМ.
 
" На първо място, сходно активиране на съветски сътрудници и съветски специфични служби на Запад се дължи на обстоятелството, че в доста страни има или парламентарни избори, или избори за локално самоуправление, или президентски избори. За Руската федерация освен войната против Украйна, само че и борбата на Кремъл против Запада постоянно е била и продължава да бъде хибридна. Затова специфичните служби на Руската федерация в този подтекст са един от главните принадлежности на съветското разрушително хибридно въздействие, съветската експанзия на Запад ", сподели той.
 
Жовтенко отбелязва, че Кремъл се надява, че употребявайки своите сътрудници, ще успее да дестабилизира обстановката в Европа и в Съединени американски щати в навечерието на изборите.
 
" Целият съветски инструментариум главно е ориентиран не толкоз към това да вкарат претендентите си или в Съвета на Европа, или в националните парламенти на обособените западни страни, или в президентските институции, макар че това, несъмнено, е добър бонус за режима в Кремъл. На първо място, съветските хибридни принадлежности и съветската агитация са ориентирани към дискредитиране на самия институт на изборите на Запад. Да създадат по този начин, че жителите на западните страни да не имат вяра на личните си демократични институции, да не имат вяра на личните си политици, да не имат вяра на личното си държавно управление ", изясни специалистът.
 
Според него оказването на въздействие върху изборите в западните страни е една от технологиите на Кремъл. " Режимът на Путин упреква Запада, че употребява концепцията на тъй наречените следен безпорядък и се пробва да го посее в Русия. Но в действителност един от тези световни маркери на режима на Путин е да упреква другите за това, което той прави прави самичък, със личните си ръце. Виждаме какво се пробва да направи в този момент Русия благодарение на своите специфични служби на Запад – да посее този следен безпорядък ", добави Жовтенко.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР