От началото на октомври лифтът, водещ към Седемте Рилски езера,

...
От началото на октомври лифтът, водещ към Седемте Рилски езера,
Коментари Харесай

Как липсата на лифт към Рилските езера се отразява на туризма

От началото на октомври лифтът, водещ към Седемте Рилски езера, е в профилактика и по този метод отвън строя е този актуален метод за достъп до високата планина. Това евентуално нямаше да е необикновен проблем, в случай че времето беше неприятно и туристите не избраха да потеглят към езерата. Времето в планината е относително положително и на доста хора им се постанова, достигайки до там, да продължат пеш, а не с въжен превоз.

Към Седемте Рилски езера ползата не понижава. И през октомври, даже в работните дни от седмицата, туристите са доста. 

" Ние сме чак от Мексико сити, само че ето ни тук. Просто искахме да опознаем по-добре Източна Европа, тъй като в Мексико всички вървят във Франция, Испания, само че пък ние взехме решение да пробваме нещо напълно друго. Не съжаляваме - тук е просто необикновено. Страхотни гледки на всички места, прелестно небе и природа ", споделя пред NOVA Родриго. 

Че няма да се качат в лифта за езерата Родриго и приятелката му София схващат, чак когато стигат до начална станция. Освен от Мексико, туристи има и от Испания, и от Малта.

Без лифта вървенето от началната му точка до крайната лишава един час, а за по-неопитните – повече. На път за Рилските езера екипът ни срещна и този на Паркова защита. След прекъсването на лифта джиповете още веднъж са се засилили, описват чиновниците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР