От началото на националната благотворителна кампания на БЧК в помощ

...
От началото на националната благотворителна кампания на БЧК в помощ
Коментари Харесай

Кампанията на БЧК събра 3.3 млн. лв. за пострадалите от войната в Украйна

От началото на националната благотворителна акция на БЧК в помощ на потърпевшите от съветската инвазия в Украйна са събрани над 3.3 млн. лева Това разгласи ръководителят на БЧК Христо Григоров по време на брифинг в централата на БЧК във вторник. Григоров сподели, че огромна част от тези 3 315 677 лева, набрани до 4 април, са пристигнали от българските пенсионери. Той благодари на всички българи, които са се присъединили в акцията и съобщи, че тя ще продължи.

Благодарение напъните на БЧК, до момента са били раздадени 12 хиляди хранителни пакета и още 11 хиляди хигиенични пакета. По думите му огромна част от питателните артикули са подаяние от бизнеса.

" Ние за 10 дни успяхме да съберем филантропична помощ и над 15 тира отпътуваха за Украйна ", разгласи Григоров. Стана ясно, че не е имало компликации при превозването на филантропичната помощ, защото голяма поддръжка при прекосяването на границите, са оказали украинския и румънския червен кръст. Помощта се транспортира до филантропичен хъб на украинския червен кръст.

От БЧК регистрират, че са изпратени над 220 тона дарения, в чието приемане и обработка, са се присъединили на 2 500 доброволци и чиновници на БЧК. Подпомогнати са 50 хиляди украински жители. БЧК стартира даването на самостоятелна финансова помощ за пристигналите от Украйна по Правила за разпределяне на парична помощ за украински жители. Подготвени са и 12 800 хранителна пакета на стойност 800 хиляди лв.. БЧК дава от бедствения си запас сгъваеми кревати с матраци.

Досега БЧК дава здравна помощ, открит е телефон за психическа поддръжка, а към всички регионални препоръки, са открити центрове за филантропична помощ.

Протойерей Костадин Тренев съобщи, че българската православна черква се е присъединила в събирането на средства. В манастирите в цялата страна има храна, облекло и всичко потребно за украинските жители. Той уточни, че са настанени бежанци в Гигинския и Кремиковския манастир.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР