От началото на месеца в Dance Station Bulgaria започна проектът

...
От началото на месеца в Dance Station Bulgaria започна проектът
Коментари Харесай

„Ловци на хвърчила“

От началото на месеца в Dance Station Bulgaria стартира планът „ Ловци на хвърчила “. Той основава стратегия за танцово образование на деца от бежански фамилии, целяща културна интеграция и запознаване със света на танцовото изкуство. 

„ Ловци на хвърчила “ е план, основан с доста предпочитание и вяра. Екипът по плана си слага задачата да сътвори свят за публиките и по едно и също време за обучаемите, в който културните граници и неустановеност отстъпват пред до момента с изкуство и разрешават на участниците да преоткриват средата, в която живеят посредством света на танца и протичащото се в столицата.

Танцовата обучителна стратегия се организира в интервал от 10 седмици (от началото на месец юни до края на юли месец). Децата част от образованието ще имат опция да се срещнат с четири съществени танцови стила: латино и бални танци; джаз и актуален танц; хип-хоп и български фолклор.

Преподаватели в програмата са професионални танцьори и хореографи с дълготраен опит и педагогическа подготовка в работата с деца, част от екипа на танцово учебно заведение Dance Station Bulgaria. Ралица Мерджанова и Ана Дончева – концепция и реализация.

В края на програмата децата ще имат опция за проява на сцена на наученото в процеса на образование (колаборация сред професионални танцови актьори и децата, част от програмата).

Повече за концепцията и задачата на плана споделя в " Нашият ден " един от уредниците и учител Ралица Мерджанова.

Чуйте в звуковия файл.

Проектът се осъществя в партньорство със Съвета на дамите бежанки в България и с поддръжката на Столична община - Столична стратегия " Култура " 2021.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР