От началото на март в Перник са заразени с коронавирус

...
От началото на март в Перник са заразени с коронавирус
Коментари Харесай

Covid заболяемост и ваксиниране в Перник, Ихтиман, Кюстендил и Своге



От началото на март в Перник са инфектирани с ковид към 1400 души. Те са карантинирани, на домашно или болнично лекуване, заяви пред Радио София зам.-кметът на общината Стефан Кръстев . Има свободни кревати в лечебните заведения, само че потенциалът последователно се запълва. Сред откритите през последното денонощие 74-ма няма под 19 години.

Ваксинирането протича умерено и без напрежение. Има доста искащи. Досега са ваксинирани към 6000 души. Общината обмисля ограничения, с които да облекчи бизнеса поради новия локдаун, който следва от 22 март.

Кметът на Ихтиман Калоян Илиев заяви, че в общината има леко завишение на инфектираните. От 30 кревати в болничното заведение единствено 10 са свободни. Медиците дават всичко от себе си в грижа за болните.

До този миг в общината са имунизирани към 400 души. Сред ресторантьорите в Ихтиман няма напрежение.

В Кюстендил е с напрежение, има към 800 болни от Covid-19, заяви кметът Петър Паунов . За благополучие, множеството жители съблюдават ограниченията, само че заболяемостта измежду по-малките още не може да се ограничи и овладее.

Има инфектирани цели фамилии и това оказва напън върху медиците, добави Паунов. Очакват се спомагателни доставки на ваксини, с цел да продължи ваксинирането на популацията. В инспекциите на заведения и публични места се включват инспектора от РЗИ и служители на реда.

За миналата година - от началото на пандемията, в община Своге са регистрирани 1892 случая на инфектирани, а 30 са умряли. В момента под карантина са 201 индивида, у дома се лекуват 122-ма, в болница са 21.

Това заяви пред Радио София зам.- кметът на Своге Илия Богданов .

В общинската многопрофилна болница има 40 кревати за пациенти с коронавирусна зараза. От тях 10 са заети.

Сред медиците и преподавателите е имало значително, които са отказали имунизация и след това са се заразили, добави Богданов. От към 20-хилядното население ваксини са сложени на към 500.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР