От началото на мандата си 44-тото Народно събрание е приело

...
От началото на мандата си 44-тото Народно събрание е приело
Коментари Харесай

Какво свърши Народното събрание от началото на мандата?

От началото на мандата си 44-тото Народно заседание е приело 120 закона, 206 решения и две заявления. Това сочи информация, готова от парламентарния пресцентър и дирекция «Пленарни съвещания, парламентарен надзор и финални текстове» на Народното събрание.

От 19 април 2017 година до 4 април 2018 година в Народното събрание са постъпили 204 законопроекта, като 110 от тях са импортирани от народни представители. Предложените планове на решения са 205, от които 184 са на депутати. От народни представители са импортирани 5 плана за обръщения и заявления.

От конституирането си 44-тото Народно заседание е провело 129 пленарни съвещания, четири от които изключителни.
Трета сесия

През третата си сесия 44-тото Народно заседание е приело 49 закона и 25 решения. Парламентът е имал 37 постоянни и едно изключително пленарни съвещания.

За интервала от 11 януари до 4 април 2018 година са импортирани 35 законопроекта, като 19 от тях са на народни представители. Постъпили са 34 плана за решения, от тях 30 са от депутати, както и един план за декларация.

Сред признатите от Народното събрание нови закони са Закон за одобрение на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Македония, Закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, Закон за пазарите на финансови принадлежности, Закон за платежните услуги и платежните системи, Закон за ограниченията против изпирането на пари, Закон за електронните съобщителни мрежи и физическа инфраструктура и други

Парламентът е дал своя вот промени в Кодекса на труда, Закона за обществено подкрепяне, Закона за здравето, Закона за поощряване на вложенията, Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност и други

Използваното време за реализирането на контролната функционалност на Народното събрание през третата сесия е 45 часа и 20 минути, като парламентарният надзор е провеждан в 11 пленарни съвещания.

В Народното събрание от 1 януари до 4 април 2018 година са постъпили 543 въпроса и 25 питания. В този интервал е имало едно чуване, три разисквания по запитване и един избор на съмнение на Министерския съвет.

Проведени са разисквания по запитване по отношение на: политиката за създаване на електронно управление; тактика за опазване и развиване на общинските болници; политиката в региона на нуклеарната енергетика. В последния ден на сесията – 5 април 2018 година, се организираха разисквания по четвъртото запитване, отправено към министъра на енергетиката Теменужка Петкова, по отношение на политиката в региона на топлоснабдяването.

За интервала от 1 януари до 4 април 2018 година членовете на държавното управление са дали отговор на 428 въпроса и 18 питания. На най-вече въпроси и питания са дали отговор министърът на финансите Владислав Горанов – 104, министърът на вътрешните работи Валентин Радев – 61, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев – 56, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – 41, министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков – 34, министърът на околната среда и водите Нено Димов – 24, министърът на труда и обществената политика Бисер Петков – 21, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – 19, заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов – 13, министърът на културата Боил Банов – 12 и така нататък

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Георги Гьоков – 39, Георги Стоилов – 38, Иван Димов Иванов – 38, Иван Валентинов Иванов – 29, Любомир Бонев – 25, Надя Клисурска-Жекова – 21, Георги Йорданов – 20, Светла Бъчварова – 19, Манол Генов – 19, Кристина Сидорова, Пенчо Милков, Илиян Тимчев – по 16, Лало Кирилов – 14, Георги Свиленски – 13 и така нататък

От народни представители от ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ са импортирани най-вече въпроси и питания – 447 въпроса и 23 питания. От ПГ „ Обединени патриоти “ са отправили 42 въпроса и 1 запитване, от ПГ на Движение за права и свободи – 27 въпроса, от ПГ на Политическа партия ГЕРБ – 23 въпроса и 1 запитване и от ПГ на Политическа партия ВОЛЯ – 4 въпроса.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР