От началото на мандата си 44-ото Народно събрание е приело

...
От началото на мандата си 44-ото Народно събрание е приело
Коментари Харесай

От началото на мандата си 44-ото Народно събрание е приело 72 закона

От началото на мандата си 44-ото Народно заседание е приело 72 закона, 181 решения и две заявления. Това оповестиха от пресслужбата на Народното събрание. От 19 април до 21 декември 2017 година в Народното събрание са постъпили 164 законопроекта, като 91 от тях са импортирани от народни представители. Предложените планове за решения са 170, от които 153 са на депутати.


От началото на мандата си 44-ото Народно заседание е провело 92 пленарни съвещания, три от които изключителни. Използваното време за реализиране на контролната функционалност на Народното събрание за 2017 година е 88 часа и 58 минути. Проведени са разисквания по 10 питания на народни представители и 4 чувания.

През втората си сесия 44-тото Народно заседание е приело 54 закона и 72 решения. Парламентът е имал 46 постоянни и 3 изключителни пленарни съвещания.

За интервала от 1 септември до 21 декември 2017 година в Народното събрание са импортирани 90 законопроекта, като 41 от тях са на народни представители. Постъпили са 52 плана за решения, от тях 47 са от депутати, както и един план за послание и декларация.

Сред признатите от Народното събрание нови закони са Закон за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество, Закон за държавните помощи, Закон за концесиите, Закон за държавния бюджет на Република България за 2018 година и други Парламентът е дал своя вот промени в Гражданския процесуален кодекс, в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, в Наказателния кодекс, в Кодекса на труда, в Кодекса за обществено обезпечаване и други

Използваното време за реализиране на контролната функционалност на Народното събрание през втората сесия на 44-то Народно заседание е 44 часа и 51 минути. Парламентарен надзор е провеждан в 15 пленарни съвещания.

В Народното събрание от 1 септември до 21 декември 2017 година са постъпили 434 въпроса и 20 питания. В този интервал е имало 4 разисквания по питания.

Проведени са разисквания за осъществяване на планове за рационализация и образование в незабавната помощ и цялостна тактика за развиването на незабавната здравна помощ, за политика за решение на демографските проблеми на страната, за държавния дълг и за политиката на Министерството на земеделието, храните и горите за основаване на ред в поземлените връзки.

Членовете на държавното управление са дали отговор на 381 въпроса и 15 питания. На най-вече въпроси и питания са дали отговор министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков - 65, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев - 40, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов - 38, министърът на околната среда и водите Нено Димов - 33, министърът на финансите Владислав Горанов - 30, министърът на вътрешните работи Валентин Радев - 27, министърът на труда и обществената политика Бисер Петков - 27, вицепремиерът по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов - 22 и министърът на културата Боил Банов - 19.

Най-много въпроси и питания са отправили народните представители Георги Гьоков - 37, Георги Свиленски - 26, Светла Бъчварова - 24, Димитър Данчев - 20, Николай Цонков - 19, Миглена Александрова - 17, Георги Стоилов - 17, Кристина Сидорова - 15, Стоян Мирчев - 14, Иван Валентинов Иванов - 12, Николай Александров - 14, Иван Димов Иванов, Георги Йорданов, Таско Ерменков - по 10.

От ПГ " Българска социалистическа партия за България " са внесли най-вече въпроси и питания - 343 въпроса и 17 питания. От ПГ " Обединени патриоти " са отправили 50 въпроса, от ПГ на Политическа партия ГЕРБ - 24 въпроса и 2 питания, от ПГ на Движение за права и свободи - 13 въпроса и от ПГ на Политическа партия " Воля " - 7 въпроса и едно запитване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР