От началото на летния сезон (юни) до края на миналата

...
От началото на летния сезон (юни) до края на миналата
Коментари Харесай

Зам.-председателят на КЗП: Нелоялните търговски практики сами по себе си завишават цената на крайния продукт

От началото на летния сезон (юни) до края на предходната седмица са осъществени над 720 инспекции в морските ни курорти, установени са 90 нарушавания. Гововрим за места за настаняване, места за хранене и развлечение. Това съобщи зам.-председателят на КЗП Ангел Джалев в ефира на Българска национална телевизия.

Относно категоризацията на обектите, Джалев уточни, че се следи дали обектът има категоризация, дали има краткотрайна, в случай че няма непрекъсната категоризация. И добави, че се работи по многочислените потребителски тъжби.

Нелоялните практики сами по себе си завишават цената на крайния артикул, безапелационен бе той. 

Административният кпацитет на Комисията не е доста огромен. Работим много интензивно. Нашите старания са съсредоточени към морските ни курорти, за имат жителите и туристите ни успокоение. Основното ни пълномощие е за прилагене и попречване на приложени нелоялни търговски практики. 

На въпрос ще има ли спад в цените на продуктите, той разяснява, че КЗП няма пълномощия да контролира цените на продуктите. " В качеството на елементарен жител се надява м да се случи скоро ", сподели още той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР