От началото на кампанията за връщане на учениците в клас

...
От началото на кампанията за връщане на учениците в клас
Коментари Харесай

Над 1,5 млн. теста са раздадени в училищата в страната |

От началото на акцията за връщане на учениците в клас с тестване досега Министерството на образованието и науката е получило от Министерството на здравеопазването общо 1 557 000 теста, заяви пресцентърът на МОН.

От тези проби в учебните заведения в страната са разпределени малко над 1,5 млн.

На 10 ноември стартира тестването на децата от първи до четвърти клас в 13 области. От 15 ноември се включиха и останалите 15 области. До 26 ноември са изразходени близо 600 000 теста. Останалите 900 000 до раздадените 1,5 млн. теста ще обезпечат проучването на дребните възпитаници до 10 декември.

Количеството нужни проби за двете седмици от 29 ноември до 10 декември е по-голямо от изразходваното до момента, тъй като непрекъснато се усилва броят на децата от начален стадий на образование, които се връщат в учебно заведение със единодушие на родителите да бъдат тествани два пъти в седмицата.

До този момент в склада на БЧК в село Лозен има малко повече от 54 000 теста.

В сегашната обстановка на дефицит на проби МОН търси всевъзможни способи да върне, колкото е допустимо повече възпитаници от всички класове в учебно заведение, спазвайки заповедите на министъра на опазването на здравето, декларират от просветителното министерство.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР