От началото на кампанията до момента, делът на желаещите да

...
От началото на кампанията до момента, делът на желаещите да
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 20.09.2022 г.


От началото на акцията досега, делът на искащите да гласоподават леко се свива. Към 17 септември данните на " Екзакта рисърч груп " демонстрират, че е допустимо да гласоподават към 47% от интервюираните, към или малко под 2,5 млн. гласоподаватели живеещи в България. 30% от българите все още декларират, че е по-вероятно да не гласоподават, а към една четвърт се двоумят по какъв начин да постъпят и кого да изберат. От тези данни е видно, че улягането на електоралните пластове ще продължи безусловно да самия избирателен ден.
Това сочат данни от изследването, направено в интервала от 10 до 17 септември 2022 година посредством изявленията „ лице в лице ” на 1050 пълнолетни българи в 100 гнезда в 71 обитаеми места на страната. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по съществени обществено демографски параметри. Изследването е осъществено със средства на " Екзакта ".

Задържан е мъж, за който има доказателства, че е управлявал групата за трафик на мигранти, забъркана в злополуката сред патрулка и рейс в Бургас. При конфликта починаха двама служители на реда. Това оповестиха от прокуратурата в Пловдив на брифинг във вторник.

Кабина на тир с благоевградска регистрация избухна в пламъци. Водачът на камиона е бил в транспортното средство сега на случая.

Притеснена съм, че от преизчисленията на пенсиите мнозина ще останат разочаровани, само че няма да са ощетени. 2/3 няма да получат нараствания, задачата беше относително добра - да се почисти разликата и несправедливостта сред старите и нови пенсии. При новото преизчисление 340 000 пенсионери ще останат под линията на беднотия. Това разяснява за " Твоят ден " по NOVA NEWS някогашният обществен министър Христина Христова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР