"От началото на извънредното положение до сега имаме 61 644

...
"От началото на извънредното положение до сега имаме 61 644
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Над 61 000 нови безработни българи от началото на извънредното положение

"От началото на изключителното състояние до в този момент имаме 61 644 лица, които са подали заявление като търсещи работа, само че в това време 9830 са си намерили работа ", това съобщи министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Притеснителни СНИМКИ от ужаса, който COVID-19 нанесе на българите

"Това са безработни лица, хора освободени от работа, хора които са се завърнали от чужбина, както и подведени за регистрация за приемане на помощи ", посочи общественият министър.

От тях 32 041 души са подали заявление за парично обезщетение за безработица, а 9830 са тези, коти са намерили работа от началото на изключителното състояние.

"За последните 20 дни сътрудниците от бюрата по труда са обработили над 103 000 разнообразни заявки. Всички периоди работят автоматизирано и се удължават автоматизирано.

Хората с изтичащ ТЕЛК или НЕЛК, по този начин и тези, които имат право да употребяват разнообразни обществени помощи, би трябвало да знаят, че периодите се удължени до края на изключителното състояние. Не е нужно да вървят в съоветните служби ", разясни Сачева.
"Средно в бюрата по труда би трябвало да се обслужват към 4000 души на ден. Надявам се да проявим схващане към изключителното натоварване, на което те са подложени.

Във всички регионални градове ще бъде обезпечена полиция, която да следи за реда по време на опашките. В доста от градовете открихме и спомагателни офиси, с цел да могат хората да се обслужват оптимално бързо.

Безработните могат да употребяват разнообразни съвещания за издаване на служебни бележки и възстановавяне на регистрации ", разясни министърът.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР