От началото на годината Инспекцията по труда в Разград е

...
От началото на годината Инспекцията по труда в Разград е
Коментари Харесай

Некоректните работодатели от Разград с глоби за 90 800 лева

От началото на годината Инспекцията по труда в Разград е издала 59 наказателни постановления за нарушавания на неточни работодатели.

Наложените по тях санкции са на стойност 90 800 лв., заяви шефът на дирекцията Катя Филипова.

По думите й най-често срещаните нарушавания са на нормите, регламентиращи трудовите правни отношения, и по обезпечаването на здравословни и безвредни условия на труд. Филипова изясни, че през деветмесечието се регистрира увеличение на броя на сигналите за нарушавания на трудовото законодателство, касаещи работата на български жители в чужбина. През интервала от работещи и посредством вътрешната система за продан на информация на Европейска комисия са постъпили общо 13 сигнала. Контролните органи на инспекцията са съставили девет акта за нарушавания по заплащането на положения труд в чужбина и четири - за нарушавания при командироването на служащи от български шеф.

Забавяне в изплащането на трудовите хонорари през отчетния интервал е открито при инспекция и в две предприятия в Разград. Констатирани са също единични случаи на нарушавания, свързани със заплащането на дължимите спомагателни хонорари за положен ексклузивен труд и работа на публични празници, добави Катя Филипова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР