От началото на годината досега Русия изнася по-големи обеми петрол,

...
От началото на годината досега Русия изнася по-големи обеми петрол,
Коментари Харесай

Колко по-ниски са цените на руския петрол спрямо международните

От началото на годината до момента Русия изнася по-големи размери нефт, в сравнение с за същия интервал на предходната година, когато стартира военната интервенция в Украйна - само че приходите от нефт за януари-май 2023 година са паднали съвсем на половина в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това разяснява министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо на конференция " Центърът за нова американска сигурност " (CNAS), заяви РБК.

По данни на Министерството на финансите на Съединени американски щати, спрямо другите страни огромни експортьорки на нефт в света, съветският нефт се търгува с 25% отстъпка.

Руските управляващи в същото време влагат в основаването на лична морска инфраструктура за доставки на нефт (танкери), с цел да не употребяват услугите на западни компании, показва Адейемо.

Според Министерството на финансите на Съединени американски щати, глобите и контролът върху износа са попречили доставките в Русия на повече от 10 хиляди единици военно съоръжение.
 Русия стана и най-големият снабдител на нефт за Индия
Вторият по общ размер експортьор на артикули за Индия, стана и най-големият й снабдител на нефт

Цената обаче е с към 15% по-ниска от тази на другите снабдители

Европейският съюз и страните от Г-7 (САЩ, Япония, Канада, Англия, Германия, Франция и Италия) предишния декември вкараха ценови " таван " за съветския нефт - 60 $ за барел, през февруари ограничаването беше разширено и за петрола артикули. В отговор Русия забрани доставките на гориво за страни, които дефинират " таван " на цените, и пренасочи доставките към азиатския пазар.

По данни на компанията за разбори Vortexa, през март Китай и Индия съставляват до 91% от износа на риски нефт е бил за Китай и Индия. А през януари съветският Urals се търгуваше за 38 $ за барел, т.е. под " тавана " на цената.
 Какво се случва с бюджетния недостиг на Русия
Какво се случва с бюджетния недостиг на Русия

За първите 5 месеца, бюджетните разноски надвишават тези за същия интервал на предходната година с 27%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР