От началото на годината досега имаме задържани над 25 лица,

...
От началото на годината досега имаме задържани над 25 лица,
Коментари Харесай

Комисар Явор Колев: Няма статистика къде има най-много педофили

 От началото на годината до момента имаме арестувани над 25 лица, които са злоупотребявали полово с деца по линия на разпространяване и владеене на материали онлайн, а по този начин и също полово изнудване на деца на възраст 7-12 години. Задържаните са на територията на цялата страна. Това съобщи комисар Явор Колев - шеф отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Колев съобщи, че работата във връзка с противопоставяне на онлайн половата употреба на деца е дейна и е от години. Но няма статистика къде има най-вече педофили. Навсякъде има хора, които злоупотребяват полово с деца. Според Явор Колев това става най-често посредством Facebook. Тези лица основават подправени профили на деца. По думите на Колев главната отговорност да защищават децата си е на родителите. Те би трябвало да знаят какви места посещават децата им в интернет. Родителите би трябвало всекидневно да беседват с децата си. От нашето наблюдаване, едвам когато детето е станало жертва на полово принуждение, се обръща към родителите, сподели Колев.  

Началникът на отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП описа и за следствието на Интерпол, довело до конгрес, който се е хоствал от български сървър. Благодарение на тази акция са избавени над 50 деца в едно село в Тайланд. По отношение на продажбата на имитации, Колев съобщи, че от началото на годината ГДБОП е протекция 54 интернет уеб страницата за подправени дрехи, козметика, спортни артикули и очила. При интервенцията предходната седмица са конфискувани 53 хиляди чифта слънчеви очила.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР