От началото на деня противникът продължи да се опитва да

...
От началото на деня противникът продължи да се опитва да
Коментари Харесай

Русия опитва да пробие отбраната на Киев, вече използва 2/3 от силите си

От началото на деня съперникът продължи да се пробва да пробие защитата на Киев. Многократно колони от съветски войски се опитваха да щурмуват покрайнините на столицата, съобщи UNIAN. Това оповестяват от Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна.

Отбелязва се, че всички придвижвания на вражеските сили са били под надзор и са взети навременни решения. Ситуацията в столицата е овладяна. „ Всички опити за реализиране на задачата от страна на съветските окупационни сили бяха несполучливи. Колоните от техниката на нашественика бяха унищожени. Противникът претърпя обилни загуби в персонален състав. Руските войски са деморализирани и изтощени. Ние показахме, че можем да защитим дома си от неканени посетители. “, сподели командирът на Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна – пълководец на защитата на Киев генерал-полковник Александър Сирски.

Русия към този момент употребява две трети от настъпателния си контингент във войната против Украйна – към 100 000 бойци. Това заяви почитан чиновник на Министерството на защитата на Съединени американски щати, написа BBC Украйна. Тези данни демонстрират, че към 50 хиляди души към този момент остават в запас. Министерството на защитата на Съединени американски щати вижда логистични проблеми при съветската войска, в това число с доставката на гориво. Това се е видяло при опитите за офанзива на Харков, както и на Киев. С същото време излиза наяве, че Беларус може да изпрати войски в Украйна, с цел да поддържа съветската инвазия в страната. Това оповестява Washington Post, базирайки се на източник в Белия дом. „ Ясно е, че Минск в този момент е „ уголемение “ на Кремъл “, сподели чиновник на администрацията на Байдън. Военните от Беларус могат да се причислят към нашествието още през днешния ден, сподели източник на WP. По-рано Центърът за отбранителни тактики заяви, че има доста огромна възможност самопровъзгласилото се държавно управление на Република Беларус да вземе решение в идващите няколко часа за присъединяване на въоръжените сили във, войната водена от Руската федерация против Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР