От началото на април и до средата на май 10

...
От началото на април и до средата на май 10
Коментари Харесай

Д-р Лозанов: Лекуваме стрес инконтиненцията при жени с модерни методи

От началото на април и доникъде на май 10 АГ клиники в цялата страна провеждат акция за безвъзмездни прегледи на дами с уринарна инконтиненция. Това заяви пред телевизия Bulgaria ON AIR доктор Явор Лозанов, акушер-гинеколог в АГ болница „ Шейново “.

Той напомни, че има няколко типа инконтиненция, като по разнообразни аргументи се следи неволево изпускане на урина при физически натоварвания, при кихане или кашляне, а от време на време даже и без физически старания.

„ Основната причина е атрофията на вътрешния сфинктер на уретрата, която настава при нарушавания в хормоналния статус на дамата – най-много при постменопаузата след 50-годишна възраст “, сподели експертът. В допълнение доктор Лозанов уточни, че в някои случаи повода може да бъде в предшестващо мъчно раждане – заради наедрял плод или инструментално подкрепяне, което води до травмиране освен на родовите пътища, само че и на уретрата.  

Той бе безапелационен, че сега медицината у нас разполага с задоволително модерни средства за преодоляване на това положение, като да вземем за пример лазерни интервенции, и прикани дамите да не се двоумят и да се възползват от опцията да се прегледат.

Д-р Лозанов показа наблюденията си, че българската жена, изключително след менопаузата, не мисли задоволително за здравето си

„ Има случаи, в които някои дами след 50-годишна възраст не вървят на обзор даже и 15 години, само че младите дами се преглеждат даже по-често от веднъж в годината “, уточни той. По думите му 75% от дамите в постменопауза страдат от генитоуретрален синдром, само че единствено 20% от тях търсят помощ. 

Д-р Лозанов акцентира още, че при профилактичните прегледи може да се открият голям брой болести и е значимо това да се случи колкото се може по-рано. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР