От началото на април 2021 г. до началото на април

...
От началото на април 2021 г. до началото на април
Коментари Харесай

Васил Симов, изпълнителен директор на Софийската стокова борса: И захарта, и хлябът ще поскъпнат

От началото на април 2021 година до началото на април тази година и рафинираната, и суровата захар са поскъпнали на тържищата в Лондон и Ню Йорк. Това повишаване ще се усети и у нас, в магазините на дребно, сподели тази заран в ефира на NOVA изпълнителният шеф на Софийската стокова борса Васил Симов.

" За една година захарта нарастна на международните пазари с към 30%, нека при нас повишаването да е в границите на 10-15%, само че всичко зависи от предприемчивостта на българските търговци и какъв брой бързо ще се ориентират незабавно да внесат от райони, където тя е по-евтина ", разяснява Симов.

Той заяви, че от началото на април предходната година до началото на април тази година покачването на другите пазари на цената на зърното е над 50%. " Tенденцията e ясна и твърдо се върви нагоре, което не е било от години, толкоз стръмно повишаване не сме следили от години ", изясни той. " Хлябът ще нараства поради повишаването на брашното и пшеницата ", уверен е той. Според Симов обаче нарастването на цената на хляба ще е по-малко от нарастването на цената на пшеницата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР