От началото на 2023 г. до вчера при повече от

...
От началото на 2023 г. до вчера при повече от
Коментари Харесай

Полицията дебне за нарушения и в тъмното, изборът е за грамотните

От началото на 2023 година до през вчерашния ден при повече от 2 700 пътни катастрофи, са регистрирани 592 такива, в които някои от участниците в произшествието са консумирали алкохол. Това съобщи основен инспектор Мария Ботева от отдел " Пътна полиция "  към Главната дирекция " Национална полиция " (ГДНП) по време на откриването на акцията на " Каменица " АД " Алкохолът е неприятен водач. Бъди водач за образец ".

Тя уточни, че хората са припознали алкохола като зложелател за причина за настъпване на злополуките.

От малко повече от 216 индивида, 4% от тях са починалите в катастрофи, при които е открито, че има приложимост на алкохол. При повече от 3 600 ранени, около 6% са тези, които са били в катастрофи след приложимост на алкохол.

За 2022 година 6 609 души са взели участие в тежки произшествия, като 24% от тях са в резултат на открита приложимост на алкохол от някои от участниците в придвижването. Загиналите през 2022 година са 531 индивида, то 5% от тях са участници в катастрофи, в които има открита приложимост на алкохол.

Контролните органи, когато са на пътя и стопират водачи на транспортни средства откриват, че за 2022 година има повече от 11 000 открити нарушавания, при които е установено, че лидерът е седнал пил зад кормилото. Повече от 1 400 са случаите, в които водачите са отказали да бъдат тествани за използването на алкохол.

" Всеки си прави самичък сметка, в случай че познава законодателството какви са последствията за него - дали е по-добре да даде кръвна проба пред това какво планува законодателят като глоба, в случай че се откаже. Изборът е персонален и е за грамотните ", подчерта основен контрольор Мария Ботева.

През 2022 има повече от 5 000 случаи, в които откритите след приложимост на алкохол са били с над 1.2 промила на 1 000 в кръвта, което се води закононарушение. По нашите пътища не се движат малко хора, само че не дребна част от тях са хора, които рискуват с изключение на личния си живот, само че и живота на всички останали, предизвести тя.

Независими от настройките на хората Пътна полиция продължава да работи и да следи за нарушаванията на пътя, в това число и в тъмното.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР