От началото до края изложбата Formula 1. The Exhibition в

...
От началото до края изложбата Formula 1. The Exhibition в
Коментари Харесай

Има ли пилот в болида

От началото до края изложбата Formula 1. The Exhibition в панаирния комплекс Ifema в Мадрид (до 16 юли) е съзнателно основана по този начин, че освен да " повдигне завесата на една от обичаните истории в спорта ", както споделят уредниците, само че и да поддържа висок адреналина на феновете посредством композиция от огромни екрани с бързо сменящи се облици, интерактивни стени и мапинг, непрекъснато свистене на гуми и плач на мотори. Все отново в шоуто по план на Тим Харви и Питър Уиндзор, един от най-дългогодишните публицисти във Формула 1, има също и стандартен музеен дизайн.Официалната галерия на Световния шампионат на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) във Формула 1, осъществена от Round Room Live и Pathfinder Studio, споделя 73-годишната история на този спорт. Включва повече от 350 обекта, предоставени както от девет тима от Формула 1, по този начин и от разнообразни организации и компании, измежду които Classic Team Lotus, The Senna Foundation, Карлос Сайнц, Пиер Гасли, British Racing Motors.
Залата Once Upon a Time in Formula 1 Източник: Formula 1. The Exhibition
От началото до края изложбата Formula 1. The Exhibition в панаирния комплекс Ifema в Мадрид (до 16 юли) е съзнателно основана по този начин, че освен да " повдигне завесата на една от обичаните истории в спорта ", както споделят уредниците, само че и да поддържа висок адреналина на феновете посредством композиция от огромни екрани с бързо сменящи се облици, интерактивни стени и мапинг, непрекъснато свистене на гуми и плач на мотори. Все отново в шоуто по план на Тим Харви и Питър Уиндзор, един от най-дългогодишните публицисти във Формула 1, има също и стандартен музеен дизайн.

Официалната галерия на Световния шампионат на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) във Формула 1, осъществена от Round Room Live и Pathfinder Studio, споделя 73-годишната история на този спорт. Включва повече от 350 обекта, предоставени както от девет тима от Формула 1, по този начин и от разнообразни организации и компании, измежду които Classic Team Lotus, The Senna Foundation, Карлос Сайнц, Пиер Гасли, British Racing Motors.
Залата Once Upon a Time in Formula 1 Източник: Formula 1. The Exhibition
Авторите са получили невиждан достъп до неповторимия кино списък на Формула 1. Съдействие са оказали над осемдесет от най-известните водачи, дизайнери и специалисти през годините, измежду които Джеки Стюарт, Кристиан Хорнер, Мика Хакинен, Зак Браун, Ейдриън Нюи, Гордън Мъри, Найджъл Менсъл. Изложбата се поддържа и от изключителния международен сътрудник в региона на гумите, марката Pirelli. Много от подобренията на гумите, които през днешния ден милиони хора употребяват на пътищата, за първи път са били тествани точно във Формула 1, споделят уредниците.
Симулация на определянето на позициите за съревнование Източник: Formula 1. The Exhibition
" Тунелът на времето " от началото на Формула 1 до през днешния ден с целесъобразно времетраене час и половина минава през шест зали с взор към разнообразни аспекти на надпреварите.
Реклама
Design Lab демонстрира пътя на една гума от създаването й в Милано (там се намира седалището на Pirelli) до представянето й на пистата.

Once Upon a Time in Formula 1 е странствуване през най-определящите моменти в историята. Специално основаната за задачата изложба съчетава широкомащабни фотографии, непоказвани до момента артефакти и къси документални филми и над 100 нови изявленията с най-известните персони в спорта.

Design Lab изследва процеса на планиране, тестване и произвеждане на съвременен болид за всеки сезон.

Survival показва останките от спортния автомобил на френския водач Ромен Грожан, който през ноември 2020 година се блъсна в защитните мантинели със скорост 191 км/ч на пистата в Бахрейн, а автомобилът му се подпали. Разделът е умислен като респект към десетилетията нововъведения и усъвършенствания в региона на сигурността, помогнали да бъде избавен животът на Грожан.
Останките от изгорелия болид на Ромен Грожан в залата Survival Източник: Formula 1. The Exhibition Реклама
Именно изгорялото шаси е най-интересният и скъп предмет в изложбата, съгласно испанския водач Карлос Сайнц-младши. " Това е ужасно увещание за това какъв брой рисков може да бъде този спорт, макар всички модерни ограничения за сигурност. Също и увещание за рисковете които водачите поемаме всякога, когато излизаме на пистата ". Развитието и технологочният прогрес във " Формула 1 " са недостижими за който и да било различен спорт, сподели Карлос Сайнц-младши.

Drivers & Duels среща феновете с най-емблематичните водачи в спорта и включва Зала на славата.

Revolution By Design разказва хронологията на най-големите нововъведения във " Формула 1 " и прави прогноза за новите технологии, които скоро следва да бъдат внедрени.

Последната зала - The Pit Wall, е кинематографичен театър под формата на шестминутно звуково и светлинно шоу, което с архивни фрагменти обобщи 73-годишната история на надпреварите за Гран при.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР