От МВР припомниха, че вариантите при проверките на шофьорите са

...
От МВР припомниха, че вариантите при проверките на шофьорите са
Коментари Харесай

200 превозни средства в Бургас са спрени от движение заради неизправни шумозаглушители

От Министерство на вътрешните работи припомниха, че разновидностите при инспекциите на водачите са два - вид, при който лидерът е притежател на ръководеното МПС, и втори, в случай че е единствено ползвател. В първия случай - персоналното моторно транспортно средство се иззема от органите на реда и се транспортира до охранителен паркинг, където остава до привършване на наказателното гонене против пияния или дрогиран лидер. Реално той остава притежател на колата, до произнасянето на присъда. При неоправдателна такава наложително се постановява лишаване на автомобила в интерес на страната.

Във втория случай, когато моторното транспортно средство не е благосъстоятелност на спрения водач-нарушител, то се иззема от полицията с протокол, като материално доказателство по отношение на осъщественото закононарушение, а в хода на наказателното произвеждане лицензиран оценител прави оценка цената на автомобила. При възможна неоправдателна присъда съдът постанова на отговорния санкция, равностойна на оценката на моторното транспортно средство.

Близо 200 са и спрените от придвижване транспортни средства поради неналичието на заглушители

Общо 192 са моторните транспортни средства включително леки коли и мотоциклети, карани без шумозаглушители или с неизправни такива, показаха още от МВР-Бургас. Нарушителите са открити в интервала от първи септември досега по време на стартирала акция на чиновниците от бранш " Пътна полиция " при ОДМВР - Бургас. Срещу тях са формирани административно-наказателни производства, като плануваните насилствени административни ограничения ще се приложат с цялата им суровост, показаха от вътрешното ведомство.

Проверките на чиновниците от бранш " Пътна полиция " преди всичко са в тъмната част на денонощието тук-там, за които има данни, че се минава с изчезнали или неизправни шумозаглушители. На водачите се издават и връчват актове за определяне на административното нарушаване, както и заповеди за краткотрайно прекъсване от придвижване на ръководеното МПС. Санкцията, планувана в закона за този тип нарушавания, е санкция в размер до 200 лв. и прекъсване от придвижване на автомобила или мотоциклета до премахване на неизправността.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР