От МВР направиха първи коментар за прокурорската преписка, направена срещу

...
От МВР направиха първи коментар за прокурорската преписка, направена срещу
Коментари Харесай

МВР с първи коментар за разследването срещу бившия вътрешен министър Иван Демерджиев

От Министерство на вътрешните работи направиха първи коментар за прокурорската кореспонденция , направена против някогашния вътрешен министър Иван Демерджиев. Припомняме, че от " Фокус “ първи разпространихме информацията още през месец август.

Днес по време на брифинг в Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград, обвързван с доклада на дирекцията за 2023 година, заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин разяснява следствието като изясни, че става дума за поръчка, която е стартирала през 2018 година, като същата е била и обжалвана, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" През 2022 година Върховният административен съд потвърждава избора на реализатор. На 2 юни 2023 година параметрите на тази социална поръчка биват повишени. От 300 млн. лв. мисля, че става 385 млн. лева Ние като ново държавно управление нямаше по какъв начин да я прекратим, тъй като това щеше да докара до наказателни процедури за страната ни “, сподели още Ценкин.

На въпрос, обвързван с това какви са били претекстовете за завишаването на поръчката, зам.-министърът сподели, че не може да каже, евентуално става дума за индексация.

Как Демерджиев разяснява случая пред " Фокус " можете да прочетете тук.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР