От МВР е преценено, че срещата ЦСКА 1948 - ЦСКА

...
От МВР е преценено, че срещата ЦСКА 1948 - ЦСКА
Коментари Харесай

СДВР прехвърля топката: Само БФС може да премести ЦСКА 1948 – ЦСКА

" От Министерство на вътрешните работи е преценено, че срещата ЦСКА 1948 - ЦСКА е с висок риск от нарушение на публичния ред и сигурността на жителите ", съобщи старши комисар Георги Алексиев - заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи.

Хора от Столичната дирекция дадоха брифинг, на който разясниха и конфликта, който е горещата точка на уикенда.

„ Позицията на полицията е изказана на взаимна среща с представители на БФС, като са изпратени и публични писма до съюза “, добави той.

„ Апелирам към почитателите - ненужно е да идват в региона на стадиона, в случай че нямат закупен билет. Няма да се продават билети на стадиона и броя е лимитирана. Столична дирекция на вътрешните работи ще извърши отговорностите си по защита на публичния ред, а при нужда пътната артерия ще бъде затворена “, добави още Алексиев.

По думите му доводите на БФС футболната среща да се организира на този стадион са, че би трябвало да има равнопоставеност, защото и други тимове са били " посетител " на стадиона в Бистрица. Старши комисар Алексиев означи, че е имало и други случаи, при които БФС не се е съобразявал с мнението на полицията, че срещата е високорискова.

" Отговорността по отношение на запазване на публичния ред е наша, ние ще си свършим работата и ще действаме по закон. Единствено в компетенцията на БФС е да реалокира срещата. Министерство на вътрешните работи не е в борба с БФС и не трансферира виновността ", добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР