От много приказки не чуват важното. Хайде, Захариева е ясна:

...
От много приказки не чуват важното. Хайде, Захариева е ясна:
Коментари Харесай

Кеворк Кеворкян закова политиците: Запушете си устите! Отворете си ушите! Чухте ли, какво казва Орбан?

От доста приказки не чуват значимото. Хайде, Захариева е ясна: тя все едно, че се намира на пазар за цигански булки. Тия дни споделила: И тя знаела, че в Сирия са употребявани химически оръжия. Откъде пък знае, кой й е споделил баш на нея – карай да върви, на пазара за булки по този начин се приказва. Обаче Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи Могерини – с която нашата пеперуда се шматкаше из НДК – сподели друго: Ще чакаме, до момента в който системата на Организация на обединените нации потвърди това. Но не се сети да затвори устата на Захариева. Пък и за какво да го прави - щом толкоз желаеме да се набутаме сред шамарите, прав ни път.

***

Дрънкането е смешно, глухотата обаче е доста рискова. След срещата си с Бойко, унгарският министър председател Орбан сподели: „ Борисов си заби брадвата в огромно дърво с интеграцията на Балканите в Европейски Съюз “. Дори и най-самонадеяният политик би изтръпнал от тези думи. Да разчоплим изречението, от което лъха нещо злокобно. Ясно е, че с секира огромно дърво мъчно се сече – изключително когато то е с отровни коренища. Бойко СИ забива личната секира. Използването на брадвата в политиката е неуместно. Унгарецът желае да ни каже, че сме се заели с непостижима задача - и то по дърварски. Балканите на първо време себе си би трябвало да укротят. А с „ концепцията “ са за Западните Балкани Европейски Съюз точи лиги, а не думи – тъй като личния си кошер към този момент не може да укроти. Но даже това не е най-важното Докато въртим брадвата, могат да ни сполетят доста беди. Никой няма да ни остави ние да сме „ брадвата “ на Балканите. Не бройте Русия – даже Америка няма да го разреши. Можем да си играем на пощенски гълъб - само че нищо повече. Пощенски гълъб с секира? Защо, въпреки всичко, Орбан натрапва този облик? Най-вероятно желае да ни защищити. И защо е целият ни напън? Заради кефа на някакъв Зоран, който на следващия ден няма и да го има. А ние единствено ще събудим старите си врагове. Бойко да извика Захариева от пазара - и с най-дебелия флумастер да й напише на челото:  Забранено ми е да приказвам за името на Македония и въобще за Балканите. Може и да не го направи.  Ако към този момент е решил, че сме по-големи тарикати от гърците. Ако спрете да говорите, може и да ви остане време да четете. И да научите, кой е Вечният Потърпевш на Балканите.

***

А пък Сидеров отново се оплакал, че Цветанов желае да цепи групата на „ Патриотите “. И какво друго да прави, това му е предназначението - да цепи, и той е брадвар. Пак добре,че не е рекъл да ви направи на стърготини. И какво се оплакваш: Вземи и ти нацепи „ групата “. Може и да се почувстваш по-добре.

***

Коментарът на Кеворк Кеворкщян е оповестен на профила му във Facebook, написа Блиц.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/ekskluzivno-v-blits-kevork-kevorkyan-zakova-polititsite-zapushete-si-ustite-otvorete-si-ushite-chukhte-li-kakvo-kazva-orban_news581240.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР