От Министерството на правосъдието призоваха случаят със заплахата срещу магистрат

...
От Министерството на правосъдието призоваха случаят със заплахата срещу магистрат
Коментари Харесай

Правосъдното министерство за заплахата срещу магистрат: Случаят да не се политизира


От Министерството на правораздаването приканиха казусът със опасността против магистрат от Специализираната прокуратура да не се политизира.

Зам.-министърът на правораздаването Емил Дечев съобщи пред публицисти, че се надява да не се злоупотребява с него и да се употребява за някакви цели.



Той изясни, че изнасянето на обстоятелства по случая може да бъде нарушаване на Наказателно-процесуален кодекс, а и да сътвори проблем с член от Наказателен кодекс.

„ Случаят е от подобен темперамент, че огромна част от обстоятелствата, които го касаят, съставляват класифицирана информация “, изясни още Дечев.

Също по този начин той обърна внимание, че всички магистрати, които до септември предходната година са били под защита и отбрана от страна на Бюрото за отбрана, след смяна на закона са минали незабавно под защита на Групово дело „ Охрана “.

„ Видът на ограниченията за отбрана не е бил променян. Дори за доста от тези магистрати самата физическа защита е останала същата “, разясни зам.-министърът.

„ Установили сме контакт и с Министерство на вътрешните работи, с цел да може да подкрепи работата по случая “, добави Емил Дечев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР