От миналата седмица започнаха сигналите за COVID-19 да вървят нагоре.

...
От миналата седмица започнаха сигналите за COVID-19 да вървят нагоре.
Коментари Харесай

Говорителят на Спешна помощ: От миналата седмица започнаха сигналите за COVID-19 да вървят нагоре

От предходната седмица започнаха сигналите за COVID-19 да вървят нагоре. Това сподели представителят на Спешна помощ Катя Сунгарска в изявление за предаването „ Денят стартира с Георги Любенов “ по Българска национална телевизия.

„ Трудно е доста поради пандемията. Нехаресването и негативите към работата на Спешна помощ е доста повече от недоумение, в сравнение с от действително несвършена работа. От предходната седмица започнаха сигналите за COVID-19 да вървят нагоре. В понеделник имахме 19 повиквания за COVID-19, във вторник те към този момент бяха 30, с в сряда - 46. Тенденцията още веднъж е нагоре. Много е мъчно, само че Спешна помощ интензивно се включва в организацията за преодоляване на пандемията. Наши мобилни екипи започнаха да се включват в имунизациите в свободните си дни. Вече сме минали през няколко домове за възрастни хора и университети. Опитваме се да помогнем макар кадровия ни недостиг. Включили сме се в имунизационната работа и се опитваме да помогнем “, уточни Сунгарска.

„ Отново София се върна в алената зона. Само всеобщата отговорност ще покаже дали ще продължим да сме в алената зона, или ще се успокоят нещата. Трябва да бъдем признателни, че при нас не са толкоз строги ограниченията като в множеството страни в Европа и всичко е оставено на личната ни съвест. Трябва да проявим отговорност, тъй като става въпрос за здравето и живота на нас и на нашите близки “, добави тя.

„ Всяко претърпяно нещо е опит. По-подготвени сме сякаш, само че хората са безпределно изтощени, сътрудниците ни също. Те дават всичко от себе си. Имаме и инфектирани сътрудници. Чувстваме се готови, само че всички доста се молим този смут от предходната година да не се повтори. Затова призоваваме всички да създадем всеки каквото е по силите му, с цел да не се случват неприятните неща “, съобщи Сунгарска.

„ Преструктурирахме в някаква степен работата на районната координационна централа, тъй като ни заливаха голямо количество позвънявания за хора, които желаят единствено да бъдат прегледани, тъй като ги е боязън, само че има хора, които са в тежко положение и чакат. Министър Ангелов държи съгласуваност с нас, с лечебните заведения и личите лекари, с цел да върви всичко по-плавно и планувано във времето, с цел да се овладеят тези рецесии. Надяваме се хората да не изпадат в тежки паник офанзиви, в които изпадаха предходната година. Надяваме се Господ да ни пази и да ни пощади “, сподели още тя.

„ Назначихме и парамедици и имаше голяма изгода от това за хора, които бяха с уредено място в болница и единствено трябваше да бъдат извозени до такава степен. Те ни помогнаха безпределно. Дано не се стига до такава степен отново да ги молим за помощ “, уточни Сунгарска.

„ Разговарям непрекъснати с хората - младите лекари, които идват за няколко години и след това напущат. Питам ги за какво. Не е единствено поради парите, това е на второ, трето или четвърто място. Те споделят, че е поради отношението. Не можеш да даваш всичко от себе си и да работиш непрестанно в риск за здравето си и това на околните си и да се посрещат с хули и експанзия. Това излиза на напред във времето за младите сътрудници, които напущат, само че напоследък има много младежи – лекари, които демонстрираха храброст и пристигнаха при нас. Като че ли на половина се обнови съставът на лекарите. Опитваме се да създадем всичко, с цел да ги задържим “, добави тя.

„ Най-трудно е това, че няма по какъв начин да не се губи време, тъй като когато става въпрос за COVID-19 сътрудниците би трябвало да се върнат в централата и да се опаковат и оборудват. Трудно е да успокоят хората и това основава компликация. Има хора, които просто би трябвало да се успокоят и да прекарат положението си вкъщи, а не се постанова да отидат в болница. Медиите ужасно се включват във всичко и това е доста значимо, тъй като информираността оказва помощ “, добави тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР