От миналата седмица учениците от 1 до 5 клас в

...
От миналата седмица учениците от 1 до 5 клас в
Коментари Харесай

Учениците в Германия са тествани от пролетта

От предходната седмица учениците от 1 до 5 клас в България се изследват за ковид с щадящи проби. В множеството европейски страни тази процедура не е нещо ново. В Германия тестването е наложително за учениците и за всички, които контактуват с тях в учебно заведение. Децата са длъжни да вършат антигенни проби два пъти седмично преди часовете, а педагозите и другите чиновници могат да се тестват на работното място или у дома. В Берлин децата сами си ги вършат. Никой от родителите не се е възпротивил против тестванията, които се вършат от пролетта. Маски в учебно заведение не се носят. В междучасията децата наложително излизат на открито, а не стоят в класните стаи.

В Австрия всичко е доста строго. Два пъти седмично тестванията се вършат у дома. Устата се изплаква със солена вода и на телефона се прави видеозапис по какъв начин взимаш тестът. Кутията с теста се оставя в учебно заведение и след 24 часа резултатът е подготвен. В школата се вършат и бързи антигенни проби. ПСР тестванията се раздават в учебно заведение, по 8 броя на седмица. Училищните екскурзии са налични единствено за имунизирани.

В държавните учебни заведения в Люксембург тестванията се вършат в самите учебни заведения 2 пъти седмично, а резултатите се изпращат по електронната поща на родителите.

Във Франция към този момент няма наложително тестване на децата, само че има строго предписание за носене на маски в учебно заведение. Ваксинационни пунктове има в самите дворове на образователното заведение, където детето може да се имунизира с позволение на родител.

Децата в Израел бяха тествани при започване на образователната година. Тестовете са били раздадени в самото учебно заведение за сметка на страната. Правят се вкъщи и се изпращат в учебно заведение с резултата. Същото се повтаря след ваканцията. Ако някой в учебно заведение се разболее всички деца в класа получават проби, и още в първия ден, в който се е схванало за разболял, се прави ПСР. После всяка заран преди учебно заведение - антигенен. На седмия ден още веднъж ПСР. Ваксинирането на деца от 12 до 16 години е наложително, а в случай че родителят откаже, би трябвало да заплаща тестванията, които са скъпи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР