От месец май започва доставянето на 360 нови високопроходими автомобила

...
От месец май започва доставянето на 360 нови високопроходими автомобила
Коментари Харесай

Антон Златанов: Доставят 360 нови високопроходими автомобила за охрана на границата

„ От месец май стартира доставянето на 360 нови високопроходими автомобила за защита на границата, което е рекордно количество. След два месеца стартира монтирането на камери в 110-километровия сектор, в който нямаше ”.

Това съобщи шефът на Главна дирекция " Гранична полиция " (ГДГП) основен комисар Антон Златанов в Болярово, където присъства на откриването на възобновеното Гранично полицейско управление (ГПУ).

По думите му най-съществен остава кадровия запас. Работи се сполучливо за попълване на вакантните места в " Гранична полиция ".

" На последния ни конкурс за 200 вакантни бройки 650 души подадоха документи, което е невиждано от много години - т.е. за всяко място има по трима претенденти, а това ни дава опция да подберем по-добрите. Лятото, когато станах шеф, заварих над 700 вакантни бройки. Това е голям недокомплект, над 10% ", разяснява Златанов.

Той уточни, че чака след законодателни промени Министерският съвет и Народното събрание да одобрят увеличение на щата на " Гранична полиция ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР