От месец май започва доставянето на 360 нови високопроходими автомобила

...
От месец май започва доставянето на 360 нови високопроходими автомобила
Коментари Харесай

Антон Златанов: Доставят 360 нови високопроходими автомобила за охрана на границата

" От месец май стартира доставянето на 360 нови високопроходими автомобила за защита на границата, което е рекордно количество. След два месеца стартира монтирането на камери в 110-километровия сектор, в който нямаше ". Това съобщи шефът на Главна дирекция " Гранична полиция " (ГДГП) основен комисар Антон Златанов в Болярово, където участва на откриването на възобновеното Гранично полицейско ръководство (ГПУ).
 
 Гранична полиция Гранична полиция Източник: Пресцентър на Министерство на вътрешните работи
По думите му най-съществен остава кадровия запас. Работи се сполучливо за попълване на вакантните места в " Гранична полиция ". " На последния ни конкурс за 200 вакантни бройки 650 души подадоха документи, което е невиждано от много години - т.е. за всяко място има по трима претенденти, а това ни дава опция да подберем по-добрите. Лятото, когато станах шеф, заварих над 700 вакантни бройки. Това е голям недокомплект, над 10 % ", разяснява Златанов.
 
Той уточни, че чака след законодателни промени, Министерският съвет и Народното събрание да одобрят увеличение на щата на " Гранична полиция ". Необходими са 1264 бройки, с цел да се прекрати непрекъснатото командироване на хора от вътрешността на страната и оголването на обитаеми места, уточни още основният комисар. " Продължава надграждането на системите за видеонаблюдение по границата. Ще получим още доста техника и термовизионни камери, с които да подобрим нашата работа. Стремим се да създадем нашата граница умна, както е терминът в Европейския съюз и във Фронтекс ", съобщи Златанов.
 
" През последните четири месеца са обезвредени четири проведени незаконни групи за трафик на мигранти. Натискът по границата сега е под надзор, процесът е овладян, само че не е спрял. Напълно наясно сме и сме реалисти, че при стоплянето на времето, пролетта и лятото ще се ускори. Нашата цел е да го държим на по-ниски равнища отпреди, непрекъснато да надграждаме нашата активност ", съобщи шефът на ГДГП.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР