От мерките остава само носенето на маскиОтпадат тестовете и карантината

...
От мерките остава само носенето на маскиОтпадат тестовете и карантината
Коментари Харесай

В Испания COVID-19 вече е просто грип

От ограниченията остава единствено носенето на маски
Отпадат тестванията и карантината за инфектирани

Близо 85% от популацията са имунизирани

Испания към този момент третира COVID-19 като елементарен грип, като от през днешния ден бе отстранена наложителната карантина за инфектирани с ковид.

Заразените с COVID-19 с леки признаци или без признаци не са длъжни да се самоизолират за седем дни, както беше до момента. Освен това те към този момент не са задължени даже да си вършат проби за ковид. И могат да вървят на работа и учебно заведение и да водят естествен живот.

На тестване и изолираност обаче ще подлежат хората в риск като бременните дами, хората с намален имунитет, както и работещите в лечебни заведения, домове за възрастни или хора с увреждания.

Промените са част от новата тактика на държавното управление в Мадрид, която цели на този стадий от пандемията да приравни ковид с грипните болести.

Основната причина, заради която стана допустима смяната, е, че единствено 3 милиона от 47-милионното население на Испания няма нито една доза от сложена ваксина против COVID-19. Ваксинираните са съвсем 85%, а 51% са с сложени бустерни дози. Това разрешава сполучливо ръководство на пандемията и облекчение на ограниченията. От началото на март отпадна карантината за контактните лица на инфектираните.

След днешното следващо облекчение на ограниченията действително остава единствено едно ограничаване - задължението да се носят защитни маски в закрити обществени пространства и в рейсовете, влаковете и самолетите.

Испания бе една от най-тежко ударените от пандемията страни в света, страната записва 102 392 смъртни случая, свързани с ковид, от общо 11 451 676 инфектирани с COVID-19, демонстрират данни на института “Джонс Хопкинс”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР