От Международната агенция за атомна енергия определиха като целенасочени ударите

...
От Международната агенция за атомна енергия определиха като целенасочени ударите
Коментари Харесай

MAAE: Русия умишлено обстрелва Запорожката АЕЦ

От Международната организация за атомна сила дефинираха като целенасочени ударите по Запорожката атомна централа, за които украинските и съветските сили се упрекват взаимно. В Украйна не престават проблемите с тока поради съветските набези. Ръководителят на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси окачестви като умишлени ударите по Запорожката АЕЦ в събота и неделя, без да уточни дали са нанесени от съветските или от украинските сили.
Прочетете още
Който и да стои зад това, би трябвало неотложно да спре, прикани Гроси. Той означи че съветският президент Владимир Путин е осведомен в елементи със протичащото се и уточни нуждата от зона за сигурност към обекта. Централата в Южна Украйна е под контрола на съветската войска, атомната организация има на място двама инспектори.

Русия е улучила жилищна постройка в Харковска област, оповестиха от президентската администрация в Киев. Държавният глава Володимир Зеленски съобщи, че съветската войска не отслабва интензивния обстрел по украинските сили в Донбас:

" Успяхме да облекчим обстановката в част от областите, където имахме същински проблеми. Правим всичко допустимо и невероятно, с цел да възстановим естествения живот в Одеса, Харков и всички наши градове и общини ".

Електроснабдяването остава проблематично най-много в Северна и Западна Украйна, както и към столицата Киев след  ударите по енергийни обекти, сподели още Зеленски.

Естонското държавно управление заяви, че ще обезпечи 27 рейса за градския превоз на Киев, а частни донори са събрали пари за 13 електрогенератора.

Според " Вашингтон пост " Русия е сключила съглашение с Иран, което ще ѝ разреши до няколко месеца да стартира всеобщо произвеждане на бойни дронове от иранския модел, употребявани при досегашните бомбардировки над Киев и други украински градове.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР