Moody`s понижи рейтинга на 10 банки в САЩ, предупреждава за възможни съкращения на други

...
От Lananh Nguyen и Juby Babu(Ройтерс) – Рейтинговата агенция Moody's
Коментари Харесай

От Lananh Nguyen и Juby Babu

(Ройтерс) – Рейтинговата агенция Moody's понижи кредитния рейтинг на няколко банки в САЩ в понеделник и предупреди, че преразглежда статута на някои от най-големите кредитори в нацията.

Moody's намали рейтингите на 10 американски банки с една степен и постави някои банкови гиганти на преглед за потенциално понижение. Агенцията също промени перспективата си на негативна за няколко големи кредитора. Като цяло промени оценките за 27 банки в сектора.

Понижените банки включват M&T Bank, Pinnacle Financial Partners, Prosperity Bank и BOK Financial Corp.

Банките, поставени на преглед за понижение включват BNY Mellon, US Bancorp, State Street и Truist Financial.

„Резултатите на много банки през второто тримесечие показаха нарастващ натиск върху рентабилността, който ще намали способността им да генерират вътрешен капитал“, пише Moody's в бележка.< /p>

„Това идва в момент, когато се задава лека рецесия“ и банките се борят с по-големи рискове от лихвените проценти и управлението на активите и пасивите си, каза рейтинговата агенция.

Колапсът на Silicon Valley Bank и Signature Bank по-рано тази година предизвикаха криза на доверието в банковия сектор на САЩ, което доведе до изтичане на депозити в редица регионални банки, въпреки че властите предприеха спешни мерки за укрепване на доверието.

Moody's промени перспективата си до отрицателен от стабилен за Capital One, Citizens Financial и Fifth Third Bancorp, наред с други.

Рейтинговата агенция също така потвърди рейтингите на PNC Financial Services Group, Citizens и Huntington Bancshares заедно с други банки.

(Репортаж от Джуби Бабу в Бенгалуру; Редактиране от Muralikumar Anantharaman и Shri Navaratnam)

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР