От Кремъл предполагат, че президентът Владимир Путин няма да претърпи

...
От Кремъл предполагат, че президентът Владимир Путин няма да претърпи
Коментари Харесай

Европейски лидер обеща да не играе повече хокей с Путин

От Кремъл допускат, че президентът Владимир Путин няма да претърпи огромна загуба, откакто финландският му колега Саули Нийнистьо съобщи, че не би обмислил да играе още веднъж хокей на лед с съветския водач.

В диалог с италианската медия la Repubblica тази седмица Нийнистьо беше запитан за срещата с Путин на леда през 2012 година и дали в миналото би я повторил.

" Не, не бих играл повече ", отговори финландският политик, като добави, че не счита Путин за " сътрудник "

Запитан в петък за мненията, представителят на Кремъл Дмитрий Песков означи позитивното влияние, което спортът може да окаже върху връзките, само че допусна, че Путин все пак няма да пропусне да взе участие.

Спортът, и то отборните спортове като хокея, способстват за построяването на взаимно доверие. И от тази позиция преди време това беше доста добра, позитивна процедура в самото начало на президентския път на господин Нийнистьо ", сподели Песков.

" Е, в този момент той споделя, че няма да играе. [Но] Путин не изпитва дефицит на членове на екипа си... Ето за какво Путин играе хокей и го прави постоянно ", добави Песков.

Руският президент е прочут като разпален почитател на хокея и постоянно се появява в Нощната хокейна лига в родината си, която беше основана по негова самодейност през 2011 година

Изказванията на Нийнистьо идват в миг, когато руско-финландските връзки са в центъра на вниманието след постигнатото съглашение за присъединение на Финландия и Швеция към НАТО.

В отговор на това развиване Путин съобщи: " Нямаме такива проблеми с Швеция и Финландия, каквито за жалост имаме с Украйна.

" Нямаме териториални разногласия, нямаме нищо, което да ни тормози във връзка с участието на Финландия и Швеция в НАТО. Ако желаят, дано го създадат. "

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР