От край време футболът обединява най-различни хора около една обща

...
От край време футболът обединява най-различни хора около една обща
Коментари Харесай

Германският отбор, който пусна феновете без пари на стадиона

От край време футболът сплотява най-различни хора към една обща пристрастеност - обичан тим. Въпреки тази огромна любов много клубове не съумяват да привлекат на стадиона толкоз последователи, колкото им се желае.
 Карим Бензема и обвиняванията против футболиста, че има връзки с терористична организация
Носител на Златната топка, упрекнат във връзки с терористична организация

Какъв е отговорът на Карим Бензема

Такъв образец е втородивизионният немски тим Фортуна Дюселдорф . В началото на годината те оповестиха, че имат намерение да пускат почитателите без пари на домакинските си мачове за да върнат повече хора на стадиона.

И този проект бе наведен в деяние през миналия уикенд, когато Фортуна одобри на своя стадион Кайзерслаутерн. От клуба пуснаха всички 52 000 фенове на стадиона безусловно гратис и това се оказа повече от положително решение.

Е, до 32-та минута не изглеждаше по този начин, тъй като гостите водеха с цели три чисти гола разлика. Но ориста си знае работата и в последна сметка Фортуна съумя да доближи до впечатляващ поврат, вкарвайки четири безответни гола, с цел да завоюва мача.

Fortuna for Everyone, както се споделя самодейността за стартирането на почитателите без пари, въпреки всичко ще коства финансови загуби. Изпълнителният шеф на клуба Александър Йобст споделя, че един мач със свободен вход коства на Фортуна между 450 000 и 500 000 евро .

Но концепцията е тези загуби да бъдат обезщетени посредством привличането на нови спонсори, които биха желали да популяризират пред препълнения стадион. Йобст твърди, че за миналия мач са получили над 120 000 запитвания за билети, като към 25% от искащите в никакъв случай до момента не са участвали на мач на Фортуна.

Наблюдава се също по този начин нарастване в закупуването на членски карти и най-различни фенски продукти, пише The Associated Press. Средната посещаемост на домакинските мачове на клуба през предходната година е била около 30 000 души, което не е по никакъв начин зле, само че Фортуна остава много надалеч от това да се мери с огромните клубове в.
 Дейвид Бекъм или Виктория Бекъм - кой има повече пари
Колко богати са семейство Бекъм

Говорим за доста милиони

Това бе първият от общо три мача през сегашния сезон, които почитателите ще могат да следят гратис. Вторият би трябвало да бъде през месец януари.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР