От кръстосването на краката до говоренето по телефона - седем

...
От кръстосването на краката до говоренето по телефона - седем
Коментари Харесай

Грешките при меренето на кръвно, които го карат да скача

От кръстосването на краката до говоренето по телефона - седем са най-често срещаните неточности при премерване на кръвното налягане, поради които се регистрират по-високи от действителните стойности, написа „ Кориере каузи сера “.

Погрешното отчитане на нормално по-високо кръвно, може да докара до неприятни последици - като предписването на увеличена доза на медикаментите, без да е належащо това, предава Дарик.

Първото предписание е да отидете по дребна потребност преди измерването, тъй като с цялостен пикочен мехур стойностите може да се повишат с 10-15 точки.

Лошата стойка в седнало състояние също може да донесе 6-10 точки от горната страна – задоволително е да сте на стол с комфортна облегалка, а краката да са на пода или опънати върху табуретка.

С 10 точки по-високо може да излезе кръвното, в случай че ръката ви е настрана или е вдигната по-високо. Правилното разположение допуска тя да се облегне на маса по този начин, че бицепсът да е на височината на сърцето.

От 5 до 50 точки от горната страна идват от увиването на маншета върху ръкава на фланелката или ризата, което е постоянно срещана неточност. Маншетът би трябвало да е върху гола ръка.

Ако той е прекомерно дребен и стеснен, може да се регистрира по-високо кръвно налягане с от 2 до 10 пункта. Вашият доктор може да ви помогне да си подсигурите маншет по размер.

С 2-8 точки се усилват стойностите, в случай че сте с кръстосани крайници. А говоренето при премерване рискува да добави още 10 точки, по тази причина през късата процедура си коства да сте тихи и неподвижни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР