От компанията, която стои зад марките Милде и Емека -

...
От компанията, която стои зад марките Милде и Емека -
Коментари Харесай

Компанията зад марките Милде и Емека инвестира 10 милиона лева в ново производство

От компанията, която стои зад марките " Милде " и " Емека " - " Фикосота ", оповестиха, че влагат 10 милиона лв. във високотехнологична линия за произвеждане на хартиени артикули. Така компанията ще удвои индустриалния си потенциал.

От компанията разясняват, че са почнали 2023 година с над 30% растеж на приходите , а упованията им са за над 450 милиона лв. продажби .

Колкото до новата инвестиция, тя включва и закупуване на пакетираща линия от ново потомство с интензивен режим на работа и напълно нови за пазара разфасовки.

" Напълно автоматизирана, палетизацията се прави от роботи, които подреждат един палет за по-малко от 2 минути, заяви за " Капитал " Красен Кюркчиев, който е създател и шеф на " Фикосота ".

Новото съоръжение употребява патентована технология от Съединени американски щати и Италия, която разрешава прецизна направа на всяка ролка тоалетна или кухненска хартия.

Изделията са с отмерено навита ролка, a късовете първоначално и в края са със същото качество като тези в средата, което значи 3-4% повече кадърен за приложимост артикул.
 Разрешиха на Фикосота да придобие Итал Фууд Индъстри
Разрешиха на Фикосота да придобие Итал Фууд Индъстри

Комисия за защита на конкуренцията счита, че централизация не би могла да докара до основна смяна на пазара и да попречи на ефикасната конкуренция

Модерната технология на ембозиране покачва дебелината на хартията с до 30%, усъвършенства мекотата ѝ и съхранява здравината на изходната суровина. Така хартията на ролката става 100% използваема и стига за по-дълга приложимост.

Инвестицията води и до 10% по-малка консумация на електрическа енергия на ролка , акцентират от " Фикосота ".

Очакваният екологичен резултат от инвестицията в идващите пет години се мери с 3412 кг по-малко въглероден оксид и 1046 кг по-малко хидрокарбон, както и 45 кг по-малко фини частици.

Внедрените нововъведения при хартиените артикули ще имат позитивен резултат и върху кислорода в атмосферата - ще бъдат избавени 85 175 дървета, произвеждащи 22 288 351 кг О2 за 5 години.

От компанията показват, че това е нужното количество за 1 милион души за една година, или 15% от популацията на България.

" Инвестициите, които са внедрени през 2023 година, които са в развой на внедряване или ще бъдат стартирани тази година, са за 24 милиона лв.. Предстоящите вложения до 2025-а в средносрочен проект са за към 80 милиона лв. ", съобщи за " Капитал " Красен Кюркчиев.

Пазарът на тоалетна хартия в България е за над 121 милиона лв. с растеж от 22% за последната година. С двата си марката " Милде " и " Емека " " Фикосота " държи общо 29% пазарен дял в стойност и е безспорен водач в премиалния сегмент.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР