От КНСБ предлагат помощта за хората с увреждания над 90

...
От КНСБ предлагат помощта за хората с увреждания над 90
Коментари Харесай

От КНСБ предлагат помощта за хората с увреждания над 90 процента да бъде увеличена двойно

От КНСБ оферират помощта за хората с увреждания над 90 % да бъде увеличена двойно, заяви във Велико Търново президентът на синдикалната организация Пламен Димитров, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му сега 86 хиляди души с тежки увреждания и приковани на легло получават добавка от 90 лв. за непозната помощ.

Според синдикатите двойното нарастване ще даде опция на хората, които се нуждаят от такава помощ, сами да преценяват в кой миг и по какъв начин би трябвало да я получат.

Предложението е изпратено през днешния ден в МТСП и до Министерството на финансите.

Според Димитров неправителствените организации, които съставляват хората с увреждания, би трябвало да предложат критериите за спомагателната помощ, диференцирайки потребностите на всеки един човек.

Той уточни, че с цел да се осъществя концепцията, са нужни още сред 80 и 100 милиона лв. от бюджета.

Димитров акцентира, че е неприемливо да се опълчват обособените категории на хората с увреждания, тъй като всеки един човек има своята характерна потребност, която би трябвало да бъде регистрирана.

Според Пламен Димитров след признатата през днешния ден оставка на заместник-министъра на труда и обществената политика Росица Димитрова, министерството е изгубило един експерт в тази област. Той добави, че оставката нито взема решение, нито облекчава обстановката, обвързвана с хората с увреждания, която продължава да е без излаз.
Зам.-министърката, пътувала до Ню Йорк за 8300 лева, е подала оставка Според вицепремиерът Валери Симеонов „ не е работа на майките какъв брой коства билетът ѝ ”
Президентът на КНСБ уточни, че за 2019 година предлагането на синдикатите е заплатите в частния и бюджетния бранш да бъдат увеличени сред 15-20 %. Той означи, че нарастването на учителските заплати е едно положително начало, само че хора от разнообразни браншове чакат също ускорено и стабилно повишаване на възнагражденията си.

По думите му това е значимо, тъй като е метод работещите да останат в страната. Той цитира статистика, която демонстрира, че българското население понижава сред 30-35 хиляди души годишно, както с низходящите демографски индикатори, по този начин и с икономическата емиграция.

Във Великотърновска област управлението на синдикатите провежда срещи с работещи и чиновници от предприятия, в които няма основани синдикални организации. Целта е до есента да бъдат посетени над 200 компании, в които служащите да научат повече за своите права.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР