От КНСБ анонсираха днес искането си в следващите месеци минималната

...
От КНСБ анонсираха днес искането си в следващите месеци минималната
Коментари Харесай

КНСБ иска минимална заплата от 800 лв., а средна – от 1700 лв. през следващите месеци

От КНСБ анонсираха през днешния ден настояването си в идващите месеци минималната работна заплата да доближи 800 лв., междинната – 1700 лв.. Това сподели пред БНР шефът на Института за обществени синдикални проучвания на КНСБ Любен Томев.
В основата на гражданското неодобрение са натрупвани с години проблеми, които през последните месеци са се изострили и поради рецесията с ковид. Това е констатацията в разбор на КНСБ. 
Според синдиката на челно място на тези проблеми са несправедливата приватизация в годините на прехода и неравенствата в приходите. „ Широкоспектърни са проблемите. Голяма част са ориентирани в морално-етичната област, други подчертават върху социално-икономически проблеми... Нетърпимостта е разбираема, само че следват големи провокации и опасности в икономическата и обществената сфера... Трябва по-голяма умереност от радикални дейности, които биха съдействали за взривоопасна обстановка в страната. Има задоволително демократични способи и средства, в това число и гражданският митинг, които биха спомогнали за решаването на проблемите “.
От синдиката не престават да считат, че данъчната система е несправедлива и има потребност от необлагаем най-малко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР